Skriv til brevkassen – stabilt blodsukker

Brevkassen er et nyt tiltag på min side, da jeg vil gøre hjemmesiden meget mere brugervenlig.

Sidder du med et spørgsmål til sundhedsexpert og cand.scient. Siff Holst, så er du mere end velkommen til at skrive til brevkassen om kost, tanker og bevægelse her på stabiltblodsukker.dk

Da mange brevkassespørgsmål kan berøre det samme emne fra flere vinkler, er du ikke garanteret at få et svar specifikt til dit spørgsmål, men jeg gør alt, hvad jeg kan for at besvare hver enkel og besvarer så mange, som overhovedet muligt.

Og husk

Der findes ikke dumme spørgsmål. Det dummeste, du kan gør, er ikke at spørge. Skriv til brevkassen. Der er mange andre, som sidder inde med de samme udfordringer som dig. Så du hjælper ikke bare dig selv men også andre. Og du må gerne være anonym.

Der er rigtig meget flovhed, skyld og skam forbundet med ikke at kunne styre, hvad man putter i munden. Den glædelig besked er, at når vi sætter ord på – også selv om det er anonymt – kommer det frem i lyset, og så kan vi begynde at transformere det til konstruktive og sunde handlinger.

Jeg selv kender kun alt for godt til, hvor pinligt det er at tømme et Nutellaglas med teske på under 24 timer og IKKE indrømme det over for mine sønner. Nu har jeg trænet i mere end 10 år med at sætte ord på, når jeg gør eller endnu bedre skal til at gøre noget, som ikke er sundt for mig.

 

Skriv til brevkassen og Siff Holst holder dig i hånden på din vej til stabilt blodsukker

Glæder mig til at støtte dig i din proces med at optimere din sundhed med stabilt blodsukker.

 

Siff Holst, Fysiolog (cand.scient.) og sundhedsexpert med firmaet Glædens Vitaminer – Sundhed i Fuldt Flor siden 2008

 

Sæt lys på din udfordring,  få den frem fra skjulet

– skriv til brevkassen med det samme

 

8 replies
 1. Anne Marie Sørensen
  Anne Marie Sørensen says:

  Hej.
  I bogen “Den plantebaserede kost” frarådes tilskud af calcium og anbefales calciumberiget plantemælk. Det forvirrer mig. Hvad er forskellen? Kan du hjælpe.
  De bedste hilsener
  Anne Marie

 2. Siff Holst
  Siff Holst says:

  Hej kære Thomas.
  Tak for dit spørgmål. Mine erfaringer bygger på, især amerikansk, dansk og svenskforskning.
  Ang resistensstivelse fra nedkølede kulhydrater, så vil de aldrig kunne gøre det ud for fibre/komplekse kullhydrater fra grønsager og bælgplanter, som ærter, bønner og linser.

  Med kærlig venlighed
  Siff

 3. Thomas Rasmussen
  Thomas Rasmussen says:

  Hej Sif
  bygger din erfaring med stabilt blodsukker på amerikansk forskning eller tager de udgangspunkt i dansk forskning…
  Hvad er din holdning til at man nu har fundet ud af at man kan gøre kulhydrater gode ved at køle dem ned efter tilberedning dvs at pastasalater f.eks tilberedt på hvid pata skulle være godt for tarmfloaren da de ved nedkæling vil være at betragte som fibergrønt altså bliver afsat i tarmen ????

 4. Patrick
  Patrick says:

  Kære Siff

  Tusind tak for dit svar. Jeg troede at der kom en kopi i min indbakke, så det faldt mig først ind at kigge i brevkassen nu 🙂 Dit svar er meget brugbart, og jeg ser helt klart frem til at høre mere om emnet.

  PS.
  Efter en længere stresset periode har jeg nu endelig fået overskud til at arbejde med min ernæring, så jeg er så småt gået i gang – og jeg kan efter få dage mærke en positiv effekt 🙂

  Jeg følger med på sidelinjen fremover.

 5. Siff Holst
  Siff Holst says:

  Hej Patrick.
  Tusind tak for roserne af bogen.
  Og det er da det bedste “dumme” spørgsmål jeg længe har fået.;)
  Jeg glæder mig til at lave et uddybende og meget fyldestgørende svar på dine spørgsmål her til brevkassen. Der er helt sikker mange andre, som har de samme spørgsmål.
  Du er allerede godt inde på sporet og ja jeg synes du har en tendens til at overkomplicere. Fuldkornspasta har mange fibre og det er det du skal gå efter.
  Og havregryn er klart at foretrække frem for cornflakes.

  Du kan også bruge din krop som hjælper. Når du tager fat i noget i dit skab, så stop kort og spørg: “Vil dette nære mine celler?” og så mærk efter om du får en boblende fornemmelse eller glæde, sådan det ærlige svar. Dette vil være godt for mig. Og ellers find noget andet.

  Som sagt jeg kommer med mere hjælp så hurtigt som muligt. Jeg beder dig dog have tålmodighed.

  Med kærlig venlighed
  Siff
  Helt kort kan du begynde med at følge nøglehuls mærket, når du er i tvivl.

 6. Patrick
  Patrick says:

  Kære Siff

  Tak for din bog om stabilt blodsukker, som virkelig har givet mig inspiration til at droppe sukkeret i min diæt.

  Du skriver at der ikke findes dumme spørgsmål, men jeg forsøger mig alligevel 🙂 Du fortæller i bogen om mange gode eksempler på “forbudte” næringskilder (hvidt brød, pasta med gluten osv. osv.), og du giver mange gode opskrifter på “rigtige” måltider. Alligevel savner jeg en liste over almindelige fødevarer og hvorvidt de er OK eller ej i forhold til kulhydrater og ernæring i almindelighed. For eksempel: “Ingen hvid pasta, men i stedet gerne fuldkornspasta med max kulhydratindhold på X gram pr. 100 gram” eller “ingen cornflakes, men gerne havregryn (m/u mælk), så længe de overholder kriterium X og Y”. Noget i den retning, hvis det giver mening.

  Jeg spørger fordi jeg kigger ind i mine skabe og køleskab og spørger mig selv, om de forskellige ting nu også er okay. Er flåede tomater (bare et eksempel) okay, hvis indholdet af kulhydrater overholder visse betingelser? Og den slags.

  Især savner jeg også, at varedeklarationerne viser forskellen på hurtige og langsomme samt simple og komplekse kulhydrater. Kan linjen “heraf sukkerarter” vise lidt af det? Hvordan finder man ellers ud af hvilke typer kulhydrater de enkelte fødevarer indeholder?

  Jeg håber at spørgsmålene giver mening. Måske overkomplicerer jeg det bare, men jeg er meget opsat på at komme i gang og gøre det rigtigt 🙂

 7. Siff
  Siff says:

  Skriv endelig dine spørgsmål til brevkassen her under.

  Da mange brevkassespørgsmål kan berøre det samme emne fra flere vinkler, er du ikke garanteret at få et svar specifikt til dit spørgsmål, men jeg gør alt, hvad jeg kan for at besvare hver enkel og besvarer så mange, som overhovedet muligt.

  Og husk

  Der findes ikke dumme spørgsmål. Det dummeste, du kan gør, er ikke at spørge.

  Skriv endelig til brevkassen. Der er mange andre, som sidder inde med de samme udfordringer som dig. Så du hjælper ikke bare dig selv men også andre.

  Og du må gerne være anonym.

  Jeg skal nok sende dig en mail, så du ved, når jeg har givet et svar, som også omhandler dit spørgsmål.

  Med kærlig venlighed
  Siff

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *