Vil du være med?

Jeg har bestemt mig for en udfordring.

En af de store af slagsen.

Min udfordring går ud på at spise grøn morgengrød HVER dag i en måned.

Du får selvfølgelig opskriften længere nede.

Og hvorfor nu grøn morgengrød?

Jeg vælger at spise grøn morgengrød i 30 dage

af to grunde.Grøn morgengrød

Ja, faktisk er der tre.

Den første er meget personlig.

I min familie har vi en træg og luftdannende fordøjelse og det er faktisk ret trættende. 😉

Lige som min far har jeg også måtte slås en hel del med hæmorider.

Og så sjovt er det altså heller ikke, dem af jer som kender til undersøgelserne ved det ikke er for sarte sjæle.

Og fra min mødrende side stammer min helt exceptionelle evne til at danne luft i tarmene.

Og det siger sig selv.

Det kunne være ‘very nice’ at slippe af med.

Bare spørg min familie. 😉

Den anden årsag kan jeg næsten ikke vente med at dele med dig.

Brendon Burcard har nemlig lært mig , at udfordringer vi selv vælger,  øger vores energiniveau.

Og ja, jeg kender det kun alt for godt,

Det kræver lidt ekstra af os at komme i gang med selvvalgte udfordringer, når vi føler os udkørt.

Men tro mig.

Det virker.

Det giver energi i modsætning til de udfordringer, vi ikke selv vælger, som nemt dræner os for energi.

Vi bliver nemlig meget mere effektive.

Vi trættes ikke så let, for vi brænder ikke vores energi på opgaver, som egentlig slet ikke er vores.

Du ved de opgaver, vi kæmper for at få til at lykkes, fordi vi forsøger at arrangere livet og have kontrol med alle andre.

Så er vi ikke vant til at vælge vores egne udfordringer, må vi bare have tillid og tro på, at det virker.

At det virkelig giver os ekstra energi, når vi selv vælger en udfordring.

Og nu til den tredie grund.

Den er sikkert den vigtigste for dig, nu du vælger at læse med her på siden om stabilt blodsukker.

Sprit ny forskning, med den danske professor Oluf Borbye Pedersen i spidsen, har vist, at vores helbredstilstand hænger uløseligt sammen med vores tarmflora.

Vi har omkring 700 forskellige bakteriearter i vores tarm.

Af dem er der to, som har vist sig at være ansvarlige for, at udvikle insulinresistens. Så det gælder om, at vi ikke har for mange af bakterierne Prevotella Copri og Bacteroides Vulgatus.

Jeg gav dig lige navnene i tilfælde af, at du vil tiltale dem. 😉

Insulinresistens betyder, at insulin ikke kan åbne kroppens celler let og ubesværet, så sukker kan komme ind.

Derfor må kroppen producere mere insulin end normalt for at sikre, at sukker kommer fra blodet over i cellerne, så vi altid har stabilt blodsukker.

(Og her er det måske interessant at vide, at insulin er lægge-på-lager-hormon, så har du vanskeligt ved at holde din optimale kropsvægt, så kan her være en forklaring.)

Nå, men

Når blodsukkeret ikke kan komme ind i vores celler, ja så bliver det selvsagt i blodet og derved er der risiko for at få forhøjet blodsukker over længere tid og dermed udvikle type 2 diabetes.

Og nu kommer det.

Grunden til at du skal være med på grøn morgengrød

Efter 48 timer med grøn morgengrød, har dine gode fordøjelsesbakterier fået den næring, de behøver til at formere sig og skabe balance mellem gode og dårlige bakterier.

og

Når vi har den optimale bakteriebiota

(Bakteriebiota er det, vi før kaldte bakterieflora, men bakterier har ikke noget med planter at gøre, så du kan lige så godt lære det nu.)

Så undgår vi at danne insulinresistente celler.

Vores afføring bliver lind og glider lettere ud

(Altså slut med hæmorider)

Og

de gasproducerende bakterier, bliver holdt i skak af de gode bakterier.

Forskerne har faktisk fundet ud af, at når de ændre på tarmbakterierne hos mus, så kan de styre deres mentale tilstand

Og endnu en interessant undersøgelse på mus viser

at tyksak mus har tarmbakterier, som hiver mere energi ud af føden end hos slanke mus.

Altså med de rette tarmbakterier vil kroppen kunne holde os slanke

lad os komme i gang med den grønne morgengrød

Hvordan laver jeg grøn morgengrød med stavblender?

Store mængder friske grønsager bryder de færreste sig om at tygge sig igennem.

Men med en blender bliver det lettere

og hurra

det har vist sig, at vi faktisk også får lettere ved at optage nærings stofferne fra grønsagerne.

Professor Oluf Borbye Pedersen  har spist denne grønne morgengrød hver dag i 29 år.

Ja, det har han faktisk.

Så når han kan det,

så kan jeg vel også spise grøn morgengrød hver dag i 30 dage.

Og skulle du sidde inde med undskyldningen, at du kun har en stavblender,

så kan jeg berolige dig.

Jeg har også kun en stavblender.

Jeg vil nemlig ikke have køkkenbordet fuld af maskiner

og jeg vil aldrig få brugt en blender, hvis jeg skulle slæbe den frem fra et skab, hver gang.

Så derfor

Stavblender.

Det betyder, at jeg må tænke over rækkefølgen af mine ingredienser, så jeg får dannet væske fra start af.

Jeg har prøvet mig lidt frem og hvis jeg putter alle ingredienserne i på en gang, må jeg tilføje alt for meget væske.

Du skal bare følge opskriften her under, hvis du har stavblender.

Har du en bordblender, kan du selvfølgelig putte alle ingredienserne i på en gang.

Professorens  grønne morgengrød

Opskrift på grøn morgengrød.

1/2 æble

1/2 avokadoGrøn morgengrød

1/2 kiwi (jeg blender skrællen med) eller 10 vindruer

1/2 -1 dl grøn te (jeg nyder selv grøn kvæde te)

Saft af en halv økologisk citron (du kan rive skrællen og put i også)

5 valnødder

1 håndfuld broccoli i mindre stykker

1 håndfuld persille

3 meget store håndfulde spinat

1 lille håndfuld bønnespirer

1 plade sushitang (har fundet dem i Irma)

lidt ingefær

Æble, kiwi, te og avokado blendes først. Put en håndfuld spinat i ad gangen. Blend igen. Persille i og blend og put så resten i. Blend det hele.

Du kan også kikke med på videoen her

Professoren angiver at denne portion er til 2 .

Jeg vælger at spise den hele.

Jeg spiser også ofte det halve æble og den 1/2 kiwi, som jeg ikke puttede i grøden.

Jeg er mæt og tilfreds i over 4 timer.

Tips til at gøre udfordringen sjovere, lettere og billigere

Pynt

Jeg vælger at pynte min grønne morgengrød med noget nyt hver dag og gerne også lidt sjovt

På billedet øverst kan du se, at jeg har pyntet med en kakifrugt, granatæblekerner og blåbær.

På billedet lige her over med 1/5 granatæble og 1 passionsfrugt.

Pynt også gerne med krydderurter.

Jeg er selv helt vild med chokolademynte og ingefærmynte og du behøver bare tre-fire blade

Arbejdsprocedure

Køb 6-8 økologiske citroner. Riv skallen og pres citronerne og hæld det på en flaske og opbevar den i køleskabet. Kan sagtens holde i 12-16 dage.

Køb alle sushipladerne på en gang. De ligger med ca. 6 styks i hver pakke.

Du kan sagtens gemme den restende halve avokado og kiwi i en lufttæt boks til næste dag. Lad stenen sidde i avokadoen, så bliver den ikke brun.

Du kan spare penge ved at dyrke dine bønnespirer selv.

Nu handler det bare om at komme i gang.

Dine tarme vil elske dig for det.

Er du med?

Jeg håber sådan, at du vil tage udfordringen op.

og mangler du endnu en begrundelse for at komme i gang, så slå lige denne her

Med optimal tarmflora vil vi blive mindre fede af at spise en banan end en halv chokoladestang med det samme antal kalorier.

Så se så at komme i gang 😉

30 dage med grøn morgengrød.

Og har du det lige som mig. Du vil hellere have en ny opskrift til hver dag,

så har jeg et enkelt onlineforløb til dig du kan læse mere om og tilmelde dig her.

[maxbutton id=”7″ url=”http://www.stabiltblodsukker.dk/groen-morgenmad/” text=”29 DAGE MED GRØN MORGENMAD” window=”new” ]

Jeg holder dig i hånden hele vejen og du får de første syv opskrifter og indkøbsliste så snart, du har tilmeldt dig.

 

Grøn morgengrød - Siff Holst

Skriv gerne dine erfaringer i kommentarfeltet her under.

Og du er selvfølgelig altid hjertelig velkommen til at stille spørgsmål.

Med kærlig venlighed

Siff Holst,

Fysiolog (cand.scient.) og forfatter med

firmaet Glædens Vitaminer – Sundhed i Fuldt Flor siden 2008