Kan man spise grøn morgenmad, når man er gravid?

Siff, det lyder vildt spændende, men jeg er gravid – kan jeg være med på dit forløb?

/M

Hej Kære M

Tusind tak for dit spørgsmål, det er dejligt lige til og konkret.

og

Jeg kan svare helt kort “JA”,

så meget “JA”.

Du kan sagtens være med på onlineforløbet “29 dage med grøn morgenmad”, mens du er gravid.

Det vil faktisk være en fantastisk fødselsgave, du giver dit kommende barn ved at deltage i onlineforløbet

 29 Dage med Grøn Morgenmad. Ny Måde at opnå stabilt blodsukker og sundere livsstil 

Og hvad mener jeg så med, at det vil være en fantastisk fødsels-gave?

Jo for under fødslen give du nogle af dine tarmbakterier til dit barn og de bestemmer, hvor effektivt dit barns immunsystem kommer til at fungere fra start af.

Det er faktisk sådan, at vores tarm udgør to tredjedele af vores immunsystem som voksne (og i denne sammenhæng er man voksen som 3 årig). Så det gælder bare om at komme ud af starthullerne med de rigtige tarmbakterier.

Måske har du hørt om bogen “Tarme med charme” skrevet af den unge tyske forskningsstjerne Giulia Enders.  Hun fortæller, at hvis hun en dag må “føde” ved kejsersnit, vil hun sørge for at føre nogle af sine tarmbakterier til babyens

ja, du har måske gættet det

til babyens mund.

For det er det, som sker af sig selv under en normal fødsel.

Giulia Enders blev selv født ved kejsersnit og ville ikke tage bryst. Hun skriver, at hvis hun havde vidst det, hun ved i dag om bakterier, ville hun allerede den gang have indgået et væddemål om hvilke sygomme, hun ville få senere i livet.

Ud over at vores immunsystem er afhængig for vores tarmbiota,

som er det nye korrekte ord for tarmflora,

så kan ubalance i de omkring 700 forskellige bakterier, vi gerne skal have i vores tarm fra tre års alderen, påvirke vores humør.

Videnskaben ved i dag, at mennesker med bestemte fordøjelsesproblemer ofte har nerveforstyrelser i tarmen. Dette betyder, at deres tarm sender signaler til områder i hjernen, der aktiverer ubehagelige følelser. Altså vil disse mennesker føle sig utilpas, uden at vide hvorfor.

Studier af tarmbiotaen er et meget ungt forkningsområde. De fleste studier er udført på mus. Her har forskerne bl.a.vist, at mus som ikke har nogle tarmbakterier opfører sig atypisk, men så snart de får overført tarmbakterier fra almindelig mus, så ændre de adfærd og opfører sig almindeligt.

Hvor hurtigt kan vi ændre vores tarmbiota?

Vi kan ændre vores tarmbiota på 48 timer, så selv om du eventuelt er langt henne i din graviditet, kan du sagtens hoppe med på forløbet 29 Dage med Grøn Morgenmad.

Du kan faktisk gå i gang med det samme, hvis du snart skal føde, for du får opskrifter til den første uge såsnart, du er tilmeldt forløbet, og om to dage vil dine tarmbiota være forbedret.

Gravid

Jeg håber, du fik svar på dit spørgsmål, om du kan deltage på onlineforløbet 29 Dage med Grøn Morgenmad

Ellers er du hjertelig velkommen til at skrive herunder, hvis der er noget, du gerne vil have uddybet.

 

Med kærlig venlighed
Siff

 

 

PS. Du kan tilmelde dig 29 Dage med Grøn Morgenmad  her