Jeg hedder Sif og er netop startet med at arbejde for Siff, ved at skrive på hendes blog. Jeg er 24 år gammel og mit ønske er at nå ud til unge voksne.

Måden jeg fik kendskab til Siff på var ved at købe hendes bog, ’Stabilt blodsukker – overskud i hverdagen’. Bogen bekræftede mig i, at det ikke kun drejer sig om, hvad du indtager, men en kombination mellem det fysiske og det psykiske. Jeg har altid interesseret mig meget for sundhed og er vokset op blandt biologer og læger. Mine forældre gik meget op i at tage min søster og jeg med på svampetur i skoven, og derefter tage hjem og tilberede dem. Derfor er den mad jeg personligt synes bedst om så friskt og naturligt som muligt. Det er ikke kun pga., at jeg får det bedre af at spise det, jeg synes det smager meget bedre. Det er dét mad jeg har lyst til.

For mig, der er vokset op med forældre, der går meget op i sundhed, er det på sin vis let og naturligt at fortsætte med at leve denne livsstil. Og for andre, som ikke er vokset op i en sådan familie, er det min intention at give tips og ideer til, hvordan man kan få sunde vaner inkorporeret på en let og enkel måde.

Min veninde skabte en sundhedsklub og begyndte at tabe sig

En af mine gode veninder fortalte mig forleden, at hun havde oplevet frustration, da ingen i hendes omgangskreds eller kæreste går op i sundhed. Da hun er et meget socialt menneske, følte hun det svært at lave og spise sundere og dermed anderledes mad alene. På jobbet snakkede hun med to kollegaer, som oplevede samme problem. De aftalte at lave en sundhedsklub og mødes én gang ugentligt.

Første møde de afholdte var på stranden, hvor de trodsede vinden og medbragte en grill, frisk fangede fisk fyldt med krydderurter og forskellige salater. Det var vildt hyggeligt selvom det blæste og et godt fundament for nye venskaber var dannet. Det er ikke pga. det mad hun spiser én gang om ugen, men det er fordi hun har dannet sig et fællesskab omkring sundhed, så hun er begyndt selv at fokusere mere på det og tør spise dét, hun har lyst til. For min veninde handlede det ikke om vægttab, det var bare en ekstra bonus. Det vigtigste var følelsen at være frisk, når hun vågnede om morgenen, have mere stabil energi i løbet af dagen og føle større velvære. Derudover føler hun nu en større selvtillid omkring sundhed og tør stå ved det.

Ugens tip:

I løbet af en travl hverdag, hvor man tillader sig selv et øjebliks ro, kan tankerne begynde at kredse om noget negativt. Mange mennesker griber straks deres smartphones og tjekker de sociale medier som f.eks. facebook, hvilket kan bidrage til en følelse af underskud i forhold til vennerne. Hvilket menneskeligt behov tilfredsstilles lige i denne situation? De negative tanker kan også føre til en kompensation i form af trøstespisning. Bagefter tænker vi endnu dårligere tanker om os selv og den onde spiral går i gang.

I stedet for at vælge denne selvdestruktive adfærd, kan man bruge tiden på telefonen på fx at lære et nyt sprog. Eksempelvis på vej hjem fra arbejde/studie. Jeg gør det selv og det er vildt sjovt at lære et nyt sprog. Jo mere jeg lærer, jo bedre selvværd får jeg. Denne daglige stimuli til hjernen gør mig gladere og gladere.

Der findes mange gratis og gode sprog apps på markedet. Personligt vil jeg anbefale DuoLingo, der er sjovt og med videnskabelig dokumenteret effekt. Jeg er selv i gang med at lære fransk, hvilket nok bliver nyttigt på årets sommerferie. Hvilket sprog skal du lære?