Som jeg lovede dig i går skal du lige have opskriften på mousse som kan bruges morgen, middag og aften.

 

 

 

 

 

Grundopskriften  til desserten som jeg fortalte om i går stammer fra Det søde  – sundhed og nydelse af Lisbeth Tordendahl.

1-2 friske Dadler

1 Banan

1 avokado

3 spsk kakaopulver

1 dl. paranødder

1/2 tsk vaniljepulver

appelsinsaft

Blend det hel og juster med appelsinsaft. Pynt og server med friske bær med  (2-3 portioner)

 

Jeg opdagede her til morgen, at jeg havde hverken appelsinsaft, paranødder eller kakaopulver.

Men jeg havde mandler, kornkaffe, tørrede dadler, 2 bananer og en lille avokado samt vaniljepulver og friske brombær og mynte.

Så med 3 tsk kornkaffe, 5 dadler, 2 bananer, en avokado, 1/2 tsk vaniljepulver, 5 mandler og en køkkenmaskine gik jeg i gang.

Erfaring blev at jeg næste gang vil køre dadlerne først. Jeg havde hakket mandlerne lidt ellers ville jeg nok køre dem aller først.

Derefter resten i og køre til den rette konsistens.

Mine liggende gæster blev budt på denne spise til morgenmaden. Og ingen klager.

Vi greb også et par  hindbær for at teste hvordan mousse og hindbær passede sammen. Der blev vi enige om at så vil vi putte lakridspulver i moussen.

Del meget gerne dine erfaringer med mousse af forskellige slag uden gluten, sukker og mælk. For det er virkelig en super nem spise til den søde tand, hvor vi stadig kan holde blodsukkeret stabilt, når vi husker at putte nødder i.