Sukkeroverfølsomhed og markante symptomer

Forleden fik jeg en mail fra en kvinde, der gerne vil have svar på, hvad der sker i hendes krop og hjerne, når hun spiser sukker og andre raffinerede hvide kulhydrater.

Her får du lige mit svar til Lena. En kvinde på 46 år.

 

Hvorfor er mine symptomer på sukkeroverfølsomhed så markante?

 

Hej Lena

Tak for din mail.

At stille nysgerrige spørgsmål er bare så godt for at blive klogere på sukkeroverfølsomhed og for at komme videre.

Jeg har skrevet mine svar ind under dine spørgsmål, som jeg har markeret med fed.

Hvorfor er jeg så ekstremt sukkerfølsom i forhold til andre?

Åh, bare jeg kunne svare dig. Det er desværre ikke til at komme med et entydigt svar. For nogle mennesker sker det, fordi de er trådt over en usynlig grænse for hvor meget sukker deres kroppen kan tåle gennem længere tid. For andre handler det om at indtaget af sukker på en enkelt dag med stor mængde udløser det du oplever som sukkeroverfølsomhed.

 

Hvad sker der i min krop, som åbenbart ikke sker i andres?

Det er der ingen entydig forklaring på, hvad der sker i kroppen på mennesker, der har det som dig. Men jeg kan love dig, du er ikke ene om de symptomer, du beskriver.

 

Sukkeroverfølsomhed

Men jeg vil anbefale dig at se denne TED-talk: This is your brain on sugar

 

 

 

Hvorfor er det umuligt for mig at synde uden det straffer sig?

Ih, hvor kan jeg genkende dette spørgsmål. Det har jeg, og mange jeg har hjulpet, stillet sig selv mange gange. Min erfaring er, at følelsen af selvmedlidenhed ved at være anderledes end normen spænder ofte ben for at komme videre.

Jeg har derfor nogle spørgsmål til dig, så du kan komme videre på vejen til accept af tingenes tilstand:

Hvorfor er det vigtigt for mig at kunne synde?

Hvilke følelser er på spil, når jeg ønsker at synde?

Og

Hvad vil det give mig, hvis jeg finder noget uden sukker, der kan give mig den tryghed, tilfredsstillelse, det velkendte ubehag eller hvad det nu er, jeg søger i sukker?

 

Den mindste smule hvide ris, hvidt brød, søde sager og mine muskler sitrer + min hjerne slår fra. Jeg har altid haft det sådan.

Så genkendeligt med den effekt af de hvide raffinerede kulhydrater.

 

Mit blodsukker er normalt, når jeg måler det og jeg spiser generelt meget sundt med masser af grøntsager, olivenolie, ghee, fiskeolie og protein til hvert måltid.

Lyder sundt og hvis denne kost ikke giver dig symptomer på sukkeroverfølsomhed, så hold endelig fast i den, så længe det mærkes rigtigt for dig. Du kan dog med fordel være opmærksom på, at jo sundere du spiser og lever og jo mere bevidst du bliver i de følgende år, er der stor sandsynlighed for at din krop har brug for lettere og mere plantebaseret kost. Ja måske ren plantebaseret kost med lavt fedtindhold. Det vil sige uden oliedressinger og lign.

 

Frugt giver ikke denne virkning.

For mig er det vidunderligt, at jeg kan spise frugt uden problemer. Det har fået mig til at vælge at optimere min morgenmad  til grøn morgenmad og frugt.

Her til sidst vil jeg stille dig lige give dig dette spørgsmål.

Hvad tænker du LIGE NU kan være det næste skridt for dig til at undgå de markante symptomer, du får på sukkeroverfølsomhed?

 

Med kærlig venlighed

Siff

PS. Måske kan du hente ny viden i denne artikel ‘Stabilt blodsukker – Den ultimative guide’

Skrevet af

Velkommen til mit Univers Sundhed med stabilt blodsukker Jeg hedder Siff Holst (1956). Jeg har kendt til svingende energi og humør det meste af mit liv. I 90'erne fandt jeg ud af, at det skyldtes ustabilt blodsukker og jeg troede, at jeg bare skulle have styr på min mad. Så jeg kæmpede videre med livet. Jeg troede nemlig, at jeg selv kunne skabe sundhed med stabilt blodsukker :( Hvis du synes hver dag er en kamp Hvis du har et ustabilt blodsukker Hvis du kan forestille dig, at dit liv kan blive bedre så er du kommet det rette sted. 'En kold tyrker' I 2008 tog jeg 'en kold tyrker' fra sukker og stabiliserede endeligt mit blodsukker. Jeg fik så meget overskud, at jeg besluttede at forfølge mit hjertebarn - SUNDHED MED STABILT BLODSUKKER. Jeg sagde op efter 22 år som gymnasielærer med fagene idræt, biologi og dans. Jeg deler al den viden, jeg kan komme af sted med.  Jeg har holdt over 120 foredrag rundt i Danmark. Altid med konkrete værktøjer, der giver overskud i hverdagen. Og selvfølgelig sundhed med stabilt blodsukker. Du kan få viden og redskaber i bloggen Du kan stille spørgsmål til mig i brevkassen Når jeg kan, kan du også!

4 Kommentarer til “Sukkeroverfølsomhed og markante symptomer”

 1. Siff Holst siger:

  Kære May.
  Velbekommen.
  Og ih, hvor det varme med din besked.

  Jeg er så taknemmelig for at få lov.

  Tak for dig <3

  Med kærlig venlighed
  Siff

 2. May siger:

  Kære Siff,
  Tusind tak fordi du skaber dette forum for os alle!
  Følger dig med taknemmelighed!
  Kh May

 3. Siff Holst siger:

  Kære Lena.

  Tusind tak for roserne.<3

  Og ih, hvor kan jeg nikke genkendende til at blive forstået af ligesindede.

  Jeg er overbevidst om, at der kun er en, der har det svar, vi har brug for.
  Og svaret må vi lære at lytte til i os selv.

  Vi kan søge viden, opsøge fællesskaber og alligevel vil vi til sidst erkende, at vi ikke kan alene og at vi har svarene i vores indre.
  Nogle kalder det at spørge Universet. Andre kalder det en Højere Magt eller Gud.
  Jeg kalder det svaret i mit indre.

  Vi får svarene, når vi er ærlige over for os selv, tør stille de rette spørgsmål og er åbne i sindet for at følge det, der er det rigtige for os og ikke skader andre.

  Og her er det vigtigste for mig at sige: "Vi er hver især unikke og må gå vores egen vej."

  Men vejen er ikke mere ensom end vi gør den til.

  Mange der er udfordret på deres mad, sukker, vægt, spiseforstyrelse eller lignende har fundet hjælp i forskellige fællesskaber.

  Fællesskabet, Anonyme Overspisere (OA), er et åndeligt fællesskab uden madregler, men bygger på åndelig principper. Her gælder det for den enkelte om at få kontakt til svarene, vi ved, er de rigtige for os. At erkende vi ikke kan selv og må holde kontakt til en kraft større end os selv. At bede om hjælp og lytte til svarene. Nogle kalder det at meditere.

  Jeg har bygget Stabilt Blodsukker på sundhedens fem søjler. Fysisk, psykisk, følelsesmæssigt, åndeligt og social sundhed. Der er ikke nok at kikke på kosten og træningen.

  Vil vi lære at leve med sukkeroverfølsomhed, må vi styrke og arbejde bevidst på alle fem sundhedssøjler.

  De bedste ønsker til dig om en frugtbar proces.

  Med kærlig venlighed
  Siff

 4. Lena Kleiminger siger:

  Kære Siff
  Jeg bliver nødt til at rose dig for dit meget flotte svar – at du har svaret så udførligt og tydeligt på mine spørgsmål og især din ærlighed – at der er ting, du heller ikke kan forklare. Det føles rart at blive forstået af en ligesindet, og at du heller ikke har svar på alt. Jeg troede virkeligt, at jeg var den eneste i hele verden, der reagerede så voldsomt uden at have diabetes.
  Kh. Lena

Skriv en kommentar

E-bog med fakta om og tips til stabilt blodsukker
Luk

Få første del af
"Stabilt blodsukker - overskud i hverdagen"

 • Hvorfor er stabilt blodsukker livsnødvendigt?
 • Hvad er ustabilt blodsukker og hvad gør man ved det?
 • Med snuden i DIT sundhedsspor får du mere energi med NU-hedsbrev