“Spiser du med fuld opmærksomhed sådan en gang i mellem?”

I tirsdags kunne jeg indløse min gevinst fra Madbanditten. Ja, du vidste måske ikke, at jeg havde lagt billet ind på at vinde en tur til Forlaget Rosinate og høre om og afprøve _”Mindful spisning”_ . Det er også titlen på en netop udkommet bog af Per Brændgaard og Uffe Damborg.

Ved at spise meget langsomt og med fuldt nærvær og opmærksomhed samt blive opmærksom på hvad som trigger, at vi rækker ud efter slik og kager, skulle det være muligt at få en helt anderledes måde at tackle vores trang til sukker.
Puha, det blev en lang sætning
I bogen bliver der præsenteret en sult- og mæthedsskala samt en nydelsesskala. Når du anvender disse skalaer bliver du bedre til at skelne mellem den sunde og den usunde spisetrang.
Kort sagt
• Lær dine triggere at kende (f.eks kedsomhed eller trøst)
• Benyt sult- og mæthedsskalaen (findes i bogen) eller lav din egen
• Benyt nydelsesskalaen (– do -)
• Spis med fuld opmærksomhed

Vupti, så kan du bedre skelne mellem sund og usund spisetrang

Med kærlig venlighed
Siff

PS. Jeg synes altså ikke det er let at spise med nærvær. Og det sagde de forresten heller ikke noget om at det skulle være. Jeg synes bare de antydede det sådan på en eller anden måde.