Som du kan høre i denne video ” Et glas nutella på under 24 timer” var det at erkende, at jeg havde en sukkerafhængighed, min nøgle, ja jeg vælger faktisk at kalde det en gave. Gaven der fik mig til at erkende, at jeg ikke kan styre et liv med sukker. Og for mig er det skjult sukker, som jeg dagligt styrede uden om. En dag ad gangen. Ind til jeg for kort tid siden erkendte, at jeg var faldet tilbage i sukkerhullet og måtte have hjælp udefra. Og hjælpen er altid nær, når vi tør gribe den. En kollega havde gennem et halvt år fortalt mig om et åndeligt fællesskab som kunne hjælpe mig ud af min tristhed. Jeg var bare lidt tunghør. Og min Indre Viden vidste åbenbart, at jeg skulle en omvej før jeg turde nærme mig kernen.

Omvejen var forbi et fællesskab for pårørende til alkoholikere kaldet Al-Anon. Ikke at jeg er bekendt med at nogle i min tætte familie er alkoholikere. Det jeg fik at vide var, at der sagtens kunne være samme træk i en familie selv om alkoholen ikke var inde over. Og da min tristhed fyldte mere en hvad godt var, tog jeg mod til mig og gik til mit første møde. Hvilket fællesskab og det lød meget interessant med deres 12-trinsprogram som du gennemfører ved hjælp af en sponsor som allerede har været programmet igennem. Jeg købte litteratur og gik til flere møder og prøvede ihærdigt at finde en sponsor, så jeg kunne komme i gang med min proces. Det ville ikke falde på plads og min Indre Styrke blev ved med at fortælle mig, at det var OA (Anonyme Overspisere) jeg skulle opsøge.

OA  og deres 12 trinsprogram er også et åndeligt program, som hjælpe en fri af tvangstanker og tvangshandlinger omkring mad. Og det vidste jeg godt. MEN havde jeg gjort noget ved det. NEJ.
For et år siden på Folkemødet gik jeg rundt og fortalte om Stabilt Blodsukker iført min t-shirt
DSC_0145Jeg stødte på en gruppe glade mennesker, som viste interesse for stabilt blodsukker og ret hurtigt sagde en kvinde ” DET VIRKER” og stak mig en flyer, hvor på det stod “Anonyme Overspisere”. Jeg spurgte ind til, hvad det var for noget og tænkte. Nåhh ja, men det er jo ikke noget for mig. Jeg ved, hvordan jeg holder mit blodsukker stabilt, jeg mediterer og har god kontakt til det, som føles rigtigt for mig. SAMTIDIG var der en stemme i mig, som sagde “Check det ud”.

Og du kender det garanteret. MODSTAND. Tanken dukkede op flere gange i det forløbne år. “Check nu OA ud og se hvad det er” og alligevel gjorde jeg ikke noget ved det. Jeg skulle faktisk ende med selv at have brug for hjælp udefra, før jeg tog mig sammen. Jeg røg nemlig tilbage i en gammel vane. At købe 6 riskiks med mørk chokolade hver eftermiddag. Det i sig selv er jo ikke så farligt eller noget særligt. For mig er det bare sådan, at jeg ikke kunne styre at have pakken ved siden af mig, når jeg kørte bil. Og igen og igen sagde jeg til  mig selv:”Nu observerer jeg mine følelser og tanker” og det gjorde jeg så. IGEN OG IGEN og IGEN. Jeg observerede SKAM. Jeg observerede UÆRLIGHED.  Der sad jeg i min bil med reklame

blodsukker5

og tygge 6 riskiks i mig, mens der står stabiltblodsukker.dk hele vejen rundt.

Jeg blev ekstra opmærksom på, at jeg MÅSKE havde fået tilbagefald til sukkerovefølsomhedens grimme fangarme. Og jeg vågnede, da jeg læste om en kvinde, som havde købt ny bil og i denne bil måtte der ikke spises. “F#uck” var min første tanke. Det ville jeg ALDRIG kunne overholde. Og en lille erkendelsesklokke ringede. “Kære Siff du har et problem med din mad. Det er ikke kun med sukker”

Og ja. Det må jeg erkende. Jeg er madafhængig og sukkeroverfølsom og jeg har lige haft et problem med det. Jeg ved NU, at der findes helbredelse for dette. Jeg er på rejsen. For det er en rejse. Og det er nyt for mig at erkende, at jeg også har er madafhængig, er overspiser, ja måske endda tvangsspiser eller hvad jeg nu føler for at kalde det i dag. Helbredelse af min madafhængighed er en proces lige som det var en proces at erkende og arbejde med min sukkerafhængighed. Jeg føler madafhængigheden er en smule vanskeligere at forholde mig til end det var at stoppe med alkohol og synligt sukker. Tilbage i 80’erne erkendte jeg, at jeg ikke behøvede hverken raffineret sukker eller alkohol for at leve. Og jeg valgte for mange mange år siden at stoppe med  det synlige sukker. Jeg valgte for en del år siden at stoppe med at indtage alkohol og hvilken  befrielse. Jeg har det sjovere nu, når jeg er til fest og jeg bestemmer selv, hvad jeg vil dagen efter, for jeg skal ikke bruge en dag på at komme mig.
Helt så enkelt synes jeg ikke det er med mad. Jeg behøver mad. Og alligevel kan jeg mærke at så længe jeg sørger for at være afholden i forhold til  det skjulte sukker og hvide mel. Jeg spiser hvad min krop gerne vil have, som er det min krop siger ja til, når jeg spørger: “Vil dette nære mine celler”, så går det faktisk meget godt.

Og det nye er at helbredelsen holder fast, når jeg dagligt – en dag ad gangen -husker at holde kontakten til min Indre Styrke, min Højere Magt, Universet, Gud eller hvad der nu føles rigtigt at kalde det, som er større en mig (læs mit ego) og sådan som jeg nu opfatter dette. Det vigtige er at tage EN DAG AD GANGEN og være så kærlig mod mig selv, som jeg kan lige NU.

Så hvis mad og sukker er et stort tema i din verden, så check OA ud. Det er et GRATIS og ANONYMT fællesskab.
Vil du snuse til, hvad OA’s 12 trinsprogrammet er, så afholder OA et konvent i København fredag d. 11. kl 19-21 og lørdag d. 12. september kl 10-21. Kontakt Pernille på  26330225 eller Sofie på 60652282. Det er GRATIS. Aftensmad koster det 65,- kr, som du kan bestille hos Pernille. Du er også velkommen til at kontakte mig for mere viden om konventet.

OA har grupper over hele landet og hvis du ikke finder en gruppe i nærheden af, hvor du bor, vil jeg meget gerne være dig behjælpelig med at få oprettet en.