Nu må det være slut. Sukker har stadig en osteklokkelignende – mental dæmpning på mig. Og den grådlabile følelser er helt fremme i forreste række.
Og du kender det sikkert allerede. Der er nogle bestemte fødevarer du ved ikke er gode for dig og alligevel, spiser du dem ind i mellem.

F#ck hvor er det interessant at iagttage, hvordan min krop reagere, når jeg propper den med sukker.

Valgte at spise med på nevøernes fødselsdags herligheder i aftes.

Først lavede jeg kagecreme til gulerodkagen, som søster havde bagt. Kagecreme med masser af smør, flødeost og flormelis. Og jeg ved det godt. Sukker og fedt sammen går bare ikke, det påvirker mit blodsukker og jeg får trang til mere af det sukkersøde.

Og ja rigtig gættet. Jeg kunne  ikke holde fingrene fra at skrabe skålen. Og så var den gal resten af aftenen.
Og fra da af kunne jeg ikke længere holde mig fra hurtige kulhydrater. Bagte rodfrugte til middagen smagte, som det rene slik og jeg overspiste.

Da gulerodskagen kom på bordet, holdt jeg stand i en hel time. I stedet endte jeg i chokoladefadet, som meget passende stod under 20 cm fra mig. Der var nemlig ikke et fad, men hele 5 fordelt langs bordet.

Jeg havde ikke taget konkrete beslutninger og forholdsregler til at holde mig fra det sukkerfyldte, som jo i vores kultur altid er koblet med masser af fedt. Jeg havde faktisk besluttet mig for at se, hvad der skete denne aften. Observere hvordan jeg tænkte, hvilke valg jeg gjorde og om jeg kunne gribe mig selv i at være ubevidst.  Og det skal jeg love for jeg kunne og jeg fik konsekvenserne at føle.

Jeg har nu besluttet mit for ALDRIG mere at kalde sukkerholdig mad for herligheder. For det er det ikke længere for mig. Det er jeg hermed fuldt bevidst om.

Herligheder er for mig et stort frugtfad, hvor jeg spiser et måltid med frugt og disse hurtige kulhydrater bekommer mig rigtig godt. Her er ikke ret mange fedtstoffer i og så er der ingen problemer med mit blodsukker. Heller ingen mental osteklokke, ej heller gråd og tårer der står og banker på.


Ønsker hver af jer en exceptionel søndag med stabilt blodsukker

Siff