*Vil dette virkelig nære alle mine celler!*

Denne sætning blev sagt af Gay, en mand på 140 kg.

En dag faldt Gay og slog hovedet. Han oplevede, at han både var i kroppen og var oppe i himlen på sammen tid, og at alt var forbundet. Han mærkede en syngende og summende begejstring i sit indre og med hver en celle i kroppen, tog han beslutningen:

*Fra nu af vil jeg lytte til min krops visdom og virkelig give den næring indefra!*

I løbet af tolv måneder tabte han 45 kilo.

Som han siger: ”Jeg vil ikke prøve at narre dig ved at sige, at det var nemt. Men jeg kan oprigtigt sige, at det var enkelt.” Efter faldet stillede han altid spørgsmålet *Vil dette virkelig nære alle mine celler!*og lyttede til kroppens indre viden, inden han puttede noget i munden og handlede ud fra, hvad hans krop havde brug for.

Men hvordan kan du vide, hvad din krop fortæller dig?
For mange er følelsen af rum og lys, der udvider sig i kroppen et åbenlyst ”JA”. For andre føles en boblende fornemmelse i mellemgulvet. Og for helt andre er det bare visheden om, at dette er det rigtige uden, at de sådan kan sige noget om, hvordan det føles i kroppen. Og måske er det noget helt fjerde for dig.

Ved du hvordan,  din krop siger: ”Ja”?

Ved du hvordan,  den siger: ”Nej”?

Det kræver opmærksomhed og bevidsthed, hvis du vil bruge Gay’s metode, som er glimrende til at få og fastholde dit blodsukker stabilt. Til gengæld har du et simpelt redskab, du altid har med dig.

Så hvad siger du til at bruge de næste 5 dage til at afprøve sætningen: ” Vil dette virkelig nære alle mine celler?” og så give dig tid til at lytte til, hvad din krop siger, inden du putter noget i munden.

Hvis du synes, det er svært at mærke, hvad din krop fortæller, så begynd med at tøve 15 sekunder – du tæller bare langsomt til 15 – inden du putter noget i munden. Alle kan lære at lytte til kroppen igen. Du er nemlig født med denne evne og du har den stadig. Nu behøver du bare at give den plads igen. Give den første prioritet.

Ved at du sætter ny handling  bag dine spisevaner, giver du dig selv kærlighed og omsorg. Samtidig øger du din viden om hvilke behov, din krop virkelig har. Med handling skaber du initiativ. Du skaber glæde og tilfredshed. Dette kan du ikke opnå ved at have gode intentioner. Intentioner er “fis i en hornlygte”. Det samme er det at sige: “Jamen, det vil jeg da prøve”. Hvis du kun prøver, mener du det ikke rigtigt. Du tager ikke dig selv alvorligt, og du bliver ved med at hænge fast i destruktive vaner.

Og her kommer guldægget.

Ved at du gør det. At du vil det, betyder det ikke, at du ikke kommer til at spise noget, som ikke er godt for dine celler. Næ, det betyder, at du gør dit bedste hver gang, du skal til at putte noget i munden. Og nogle gange bliver du først bevidst om det, når du har puttet det i munden.Så kan du jo vælge at spytte det ud. Du kan vælge at lade være med at spise mere.

Og nogle gange bliver du først bevidst om hvad du spiser, når du har sunket det. Og det er her du henter styrke og kraft. Her du skaber glæde, for når du er bevidst om, hvad du gør ved dig selv, bliver du bedre og bedre til at give dig selv kærlighed og omsorg, når du vælger at gøre noget andet end du plejer.

Så du får lige sætningen igen:”Vil dette virkelig nære mine celler?” og sig den inden du putter noget i munden og observer hvilken handling, du sætter bag ved.

Hvis du vil læse hele GAYS historie, finder du den i ”Lykkelig uden grund” af Merci Shimoff, Borgen.

Ønsker dig et liv fuld af indre visdom og viden

Siff

PS. Du kan ikke spise for mange grøntsager og frugt.

Hvis du vil spise frugt, så spis et helt måltid, hvor du spiser dig mæt i frugten.