*Har du lagt mærke til, at sult ikke bare er sult?*

Jeg deler min sult op i tre forskellige.

*Sult* som er, når kroppen har et fysisk behov. Altså mad der skal dække de biokemiske behov, så bl.a. blodsukkeret forbliver stabilt, og cellerne får de byggesten, de har behov for.

*Den store sult* er den, som dulmer følelser, som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved lige nu. Eller følelser som jeg har for vane at dulme med mad, slik, kage eller søde og/eller alkoholiske drikke. Der hvor jeg spiser, selv om jeg godt ved, at jeg ikke er sulten i fysiologisk forstand. Jeg kan bare ikke lade være med at spise.

*Den største sult* er manglende kærlighed. Der har jeg fundet ud af, at når jeg elsker mig selv nok og ikke er afhængig af, at andre skal elske mig, så begynder jeg at have overskud til at se på den store sult. Se på hvilke følelser, som jeg har for vane at dulme med sukker.

Når jeg har overskud til at kikke på den største sult, har jeg erfaret, at jeg lettere kan sige nej til opfordringer/udfordringer, som ikke føles rigtige for mig. Jeg kan sætte sunde grænser og lade chokoladen være. Jeg respekterer mig selv. Jeg husker på, at jeg har ret til mine følelser. Husker på, at følelser er noget jeg har. Mine følelser er ikke mig. Og for mig er hovedgevinsten, at andre mennesker også respekterer mig. Også når jeg siger nej tak til kagen eller en ekstra portion.

Nogle gange begynder jeg morgenen med at sige: ”I dag vil jeg sætte sunde grænser og jeg husker på at vise mig selv kærlighed ved at give kærlighed.”

 

Jeg ønsker for jer hver især, at I skaber sunde grænser og giver ubetinget kærlighed

Siff