Så er det slut med at være alene om forandringerne.

Disse super seje kvinder har nu dannet den første StabiltBlodsukker-selvhjælpsgruppe i Hundested

Billede: Så er selvhjælpsgruppen i Hundested skudt i gang.  Rigtig god fornøjelse til Kati, Åse, Nina, Hanne, Lilli og Pia.

De mødes tirsdage i lige uger kl 15-17.

Der er tre regler i Stabilt Blodsukker selvhjælpsgrupperne.

KUN VAND PÅ BORDET

FULDSTÆNDIG TAVSHEDSPLIGT

TAL ALTID I  JEG-FORM

Kun vand på bordet gør det muligt for alle at byde velkommen uden de store udgifter. Ingen behøver at føle sig uden for fordi man har valgt sukker, kaffe, hvidt brød eller andet fra. Ingen behøver at få det dårligt over at sige nej tak til det som bliver budt.

Tavshedspligten giver mulighed for at gribe fat i den udfordring, den enkelte står med lige nu. Du kender det sikkert, hvor befriende det kan være at fortælle om at gøre noget andet end man plejer og samtidig vide at det bliver inden for gruppen.

Ved at tale i jeg-form får du ejerskab til det du siger. Det forpligter. Desuden er der ingen andre i gruppen som kan fixe dig.

Se lige forskellen på “Man” og “Jeg”

En person overvejer at stoppe med at spise sukker fra i morgen.

Sådan her kunne det lyde i man-form:

  • “Man kunne jo også prøve at stoppe med at spise sukker. Det er nok svært og mon det er nødvendigt, når myndighederne siger man godt må spise sukker”
  1. “Man kan altid stoppe med at spise sukker fra den ene dag til den anden. Det handler jo bare om at gøre det.”
  2. “Man kan da godt tillade sig at spise lidt sukker. Myndighederne siger at 10 % af kulhydraterne godt må være sukkerarter. Og når alle andre spiser sukker”

Sådan her kunne det lyde i jeg-form

  • “Jeg vil gerne stoppe med at spise sukker. Det er en stor beslutning og jeg er meget i tvivl om, hvordan det kan gennemføres. Desuden tvivler jeg fordi myndighederne jo siger at normale mennesker godt kan tillade sig at spise 10 % af kulhydraterne som sukkerarter”
  1. “Jeg har stoppet med at spise sukker fra den ene dag til den anden. Jeg oplevede ikke det var svært de første to dage. Til gengæld tog det mig over 14 dage fra jeg fik tanken til jeg kunne gøre det. Desuden  var jeg ikke forberedt på at trediedagen var hård med hovedpine, rysteture og stor trang til at spise sukker”
  2. “Jeg har aldrig taget skridtet med at stoppe fra den ene dag til den anden. Jeg tror, jeg kan gøre det samtidig med dig. Det vil være en kæmpe støtte for mig at gøre det samtidig med en eller flere andre.”

Som du kan se er der saft og kraft i jeg-formen. Det er her power og flow kommer ind i handlingen. Også selv om beslutningen  bliver at vente.

Hvis du og en gruppe venner/veninder gerne vil i gang med jeres egen selvhjælpsgruppe, hjælper jeg jer gerne på vej.

Hvis I tilmelder jer et af mine mange foredrag/foredragsrækker i efteråret, så får I vejledning til selvhjælpsgruppe gratis.

Stik mig et kald på 53254420, så lægger vi en plan sammen.