Så husk hvor vigtigt det er at give dig selv tid.

Vær social, ude blandt folk som kan få dig til at slappe af.

Eller vær alene og meditér.

Måske passer det dig bedre at være opmærksom på din vejrtrækning og tage fem dybe vejrtrækninger, når du registrerer, at du er stresset.

Sif har lige haft eksamens periode, men af en eller anden grund følte hun sig  ikke stresset, på trods af, hun sad mange lange dage  på skolen og knoklede med at få det sidste lavet i sit eksamensprojekt.

Hun fandt ud af undervejs i dette kursus, at hun arbejder mere effektivt, hvis hun får lov til at holde pauser.

Når hun f.eks. er træt, eller sulten, eller bare har brug for frisk luft. Så holder hun pause med det samme.

Pauserne behøver ikke være i et bestemt tidsinterval, nogle gange kan de være korte, andre gange længere. Det behøver ikke være alene, men hun er meget selektiv med hvem hun holder pauser med.

Det er vigtigt for os alle. Hvis det er nogen vi ikke slapper af med eller som tømmer os for energi, så hold pausen alene. Eller vil det stresse os endnu mere.

At give sig selv tid til at få krop og hjerne til at slappe af, gør, at vi tænker klarere, er mere tilstede i nuet, og herved kan undgå følelsen af stress. Det hjalp Sif , og det vil måske også hjælpe for dig.

Og accepter at nogle dage er vi mere effektiv end andre. Det gælder både for dig som kan blive eksamensstresset, stresset på jobbet, stresset mor, eller stresser dig selv fordi du tænker på fortid eller fremtid 24/7

Små ting kan gøre en utrolige forskellig for dig i din hverdag.

Længe leve pauser.

Ønsker jer alle en rigtig god uge og pas godt på dig selv