I 2008 startede jeg firmaet Glædens Vitaminer – Sundhed i Fuldt Flor for at give næring til mit hjertebarn – Sundhed. Maoriernes begreb Hauora – sundhed på alle planer (fysisk, psykisk, følelsesmæssigt, åndeligt og socialt) løber som en rød tråd gennem forfatterskab, undervisning og selvudvikling. Jeg arbejder med stort engagement og tålmodighed for, at hver enkel af mine kunder bliver fortrolig med den løsning, som passer netop til dem.

Min største glæde er at støtte og hjælpe andre mennesker til dagligt overskud og livsglæde. For mig er meningen med livet kærlighed og medfølelse. Når jeg kan give kærlighed og medfølelse til mig selv, får jeg overskud til at kunne give det til andre.
Sådan har det ikke altid været for mig. Ubevidst har mit fundament tidligere været infiltreret af frygt og afhængighed. Dette blev jeg først fuldstændig bevidst om, da jeg stabiliserede mit blodsukker i januar 2008.

Kost
Før 2008 havde jeg altid en sød tand. Jeg har nu fundet frem til en kost, hvor jeg spiser tre gange om dagen, ikke tænker på mad mellem måltiderne, og ikke har behov for at spise mad eller søde sager efter aftensmaden. Jeg har i min søgen fået erfaring med at spise opvarmet mad både med kød, som vegetar og veganer samt rå mad som Raw Food (højt fedt indhold) og Fresh Food ( Low fat raw vegan ,også kaldet 80 10 10). Det overskud og livsglæde, som min mad giver mig, bliver understøttet af mit arbejde med mine tanker og bevægelse.

Tanker
Jeg hører til de mennesker som tænkte 24 /7 . I midten af 80’erne blev jeg spurgt, om jeg altid tænkte. Prompte faldt svaret ”JA” og så kværnede den øverste etage i fem minutter, inden jeg spurgte” Jamen, gør du da ikke det?”. Til min store overraskelse var svaret ”Nej”. Tænk! Var det virkelig muligt ikke at tænke altid. Det var en kæmpe ”ah-ha” oplevelse, og den fik mig i gang med at meditere og undersøge, hvilke tanker jeg i det hele taget havde. Jeg har arbejdet på at ændre negative tanker til positive, og min daglige meditation træner mig i at tømme sindet for tanker. Jeg har erkendt, at alle mine vaner og mønstrer stammer fra mine tanker og udmønter sig i bevægelse. I handlinger som kan få mig til at spise på grund af følelser som jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved.

I dag oplever jeg perioder, hvor der er stille mellem ørerne. Ja altså et glimt hist og her. Og derfor træner jeg dagligt i at være bevidst om mine tanker og følelser. Jeg øver mig i at have følelser, så jeg kan agere,  i stedet for at være mine følelser, hvor jeg  reagere uden omtanke.

Bevægelse
Det bedste, jeg ved, er at starte dagen med en tur ud i frisk luft og helst også i naturen. Jeg bevæger mig så alsidigt som muligt. Jeg ved, at lige meget hvilket humør jeg vågner med, kommer jeg glad og tilfreds hjem og har let ved at tage gode konstruktive beslutninger for mit eget velvære for resten af dagen. Da jeg i 1996 fyldte 40 år, besluttede jeg mig for, at jeg hvert år skulle lære og udføre en ny og ukendt bevægelse. Et år blev det til hovedspring fra tre meter vippen. Et andet år blev det til at stå op på cyklen fra den ”forkerte” side. Et tredje år blev det at få hænderne til at mødes mellem skulderbladene. Jeg har erfaret at kondition, styrke, balance og smidighed ikke behøver at blive mindre med alderen. For mig handler det om, at jeg bevæger mig dagligt, så meget som muligt og på så mange forskellige måder som muligt. Det rykker når det er sjovt,  jeg elsker når det er sjovt, så jeg gør det sjovt.

I foråret 2012 løb jeg mit første maraton. Det tog 4 t 41min. Hvis nogen  3 år tidligere havde sagt, at jeg ville løbe en maraton som 55-årig, ville jeg havde svaret: “Det tror jeg ikke, nu er jeg fyldt 50 og det lykkedes ikke for 12 år siden, så hvordan skal det lykkes nu”. Da jeg så for 2 år siden var gået i gang med at løbe 5 km  med min hund hver dag, vågnede jeg en dag. “Når jeg kan løbe 5 km hver dag, så kan jeg jo også træne mig op til at løbe en maraton.”

2015 løb jeg så min anden Copenhagen maraton. Det tog 5 timer og 21 minutter. Jeg havde ikke trænet så grundig, som til den første (hunden var blevet for gammel til at løbetræne). Det blev tydeligt for mig at maraton gennemføres med hjernen. Sluttiden afhænger af træningstilstanden.

Små skridt er en vidunderlig metode. Japanerne kalder det Kaizen.

Uddannelse
Fra det etablerede system.
Dans, sidefag fra Københavns Universitet 2007
Projektkonsulent, Dansk institut for Gymnasiepædagogik 2001
Årligt har jeg deltaget i mindst et efteruddannelseskursus i idræt, biologi , dans eller pædagogik 1985-2008
Pædagogikum, Falkonergårdens Gymnasium og HF
Cand.scient. idræt hovedfag og biologi bifag, Københavns Universitet 1984
Studentereksamen, Efterslægtsselskabets skole 1977
Realeksamen, Islev skole 1974

Autodidakt i det alternative system
Min autoriserede uddannelse er blevet suppleret med intense studier og praksis inden for psykologi, kropsbevidsthed og spiritualitet efter at jeg i 1982 var ved at dø af en graviditet uden for livmoderen. Livet var ikke længere en selvfølge, og jeg følte, at der manglede noget. Jeg var dog ikke helt bevidst om, hvad jeg søgte og hvorfor. Jeg måtte bare læse samtidig med, at jeg fysisk og mentalt løb ind i udfordringer som bl.a. dårlig ryg, udbrændthed, stressrelateret depression og hudproblemer. Mine intense studier og personlige erfaringer med mange forskellige alternative behandlingsformer er ud over mig selv kommet mine mange elever og kunder til stor gavn.

Beskæftigelse
Iværksætter, forfatter, foredragsholder, vejleder, mv., Glædens Vitaminer – Stabilt blodsukker, 2008-
Lektor, Efterslægten HF-Center 1991-2008
Adjunkt, Køge Gymnasium, 1989-91
Adjunkt, Metropolitanskolen, 1988-89
Forskellige timelærerjobs samt udarbejdelse af undersøgelse af idrætslærernes arbejdsmiljø 1987-88
Adjunkt, Johannesskolen, 1985-87
Videnskablig assistent, Laboratoriet for Klinisk Arbejdsfysiologi på Optræningsinst. V. Rigshospitalet 1984-85

Vision
Min vision er at bidrage med at gøre Danmark fuld af glade, bevidste, nærværende og handlekraftige mennesker, som alle har et stabilt blodsukker.

 

Andet om Siff >>